Ideeën voor een inspirerende lunchruimte
Inspiratie voor de werkplek

Ideeën voor een inspirerende lunchruimte

Het is belangrijk om in de werkomgeving de juiste balans te vinden tussen gezelligheid, creativiteit en inspiratie. Maar pakt u het verkeerd aan, dan kan dit een negatief effect hebben op productiviteit en het teammoreel. Hetzelfde geldt voor de kantine en de keuken: werknemers hebben ruimte nodig om te ontspannen, te ontlasten van stress en zelfs effectief samen te werken.

Met de constant evoluerende manier waarop we werken, zoals de recente ontwikkeling van hotdesking, moet een kantoor zich iedere keer weer kunnen aanpassen zonder dat kwaliteit en het geluk van de werknemer hierbij worden opgeofferd.

Het hoeft niet moeilijk te zijn om van de lunchruimte een inspirerende ruimte te maken. Hier zijn enkele ideeën voor kantoorinrichting die hierbij kunnen helpen.

Voel u thuis in de lunchruimte

" width=

We spenderen veel tijd op ons werk, en daarom is het logisch om het kantoor zo in te richten dat uw medewerkers zich thuis voelen. Lunchruimtes en kantines zijn perfect om huiselijk in te richten: medewerkers maken hier een praatje en houden hier zelfs informele vergaderingen. Het kan medewerkers die de hele dag achter het bureau zitten, stimuleren om een pauze te nemen, wat erg belangrijk is voor de gezondheid en te ontlasten van stress.

Felgekleurde accessoires en comfortabele meubelstukken helpen om een ontspannen gevoel te geven aan de kantoorinrichting.

Voeg wat groen toe

" width=

Als u het kantoor wat leven wilt inblazen en tegelijkertijd de productiviteit wilt verhogen, dan zijn planten misschien wel een optie voor u. Uit een studie van de Universiteit van Exeter in 2013 bleek dat planten de productiviteit en gezondheid op kantoor een boost geven van 47%. Onderzoek van de Universiteit van Texas wees uit dat planten ook creatieve ideeën verhogen met 15%.

Een leuke manier om wat persoonlijkheid en groen aan het kantoor toe te voegen, is via een levende muur. Het helpt niet alleen om de productiviteit te verhogen, maar het is ook een geweldige blikvanger in een kantoor dat anders steriel kan aandoen. Bovendien kunnen luchtzuiverende kamerplanten de luchtvochtigheid in een kantoor verbeteren, aangezien ze overdag CO² omzetten in zuurstof en waterdamp in de lucht brengen.

Betrek iedereen bij een whiteboard aan de muur

" width=

Brainstormen is een goede manier om ideeën te verzamelen van collega’s. Met z’n allen rond de vergadertafel zitten in een stoffige kamer, kan er voor zorgen dat inspiratie bij de deur achtergelaten wordt. Verf een muur in uw kantine, of een andere ruimte waar u de brainstormsessies houdt, met gespecialiseerde whiteboardverf en betrek iedereen erbij. Zo creëert u een werkomgeving die een inspiratie vormt voor creativiteit.

Werknemers kunnen ideeën bekijken die al besproken zijn en inspiratie opdoen om nieuwe ideeën te vormen. Ook geeft zo’n whiteboard de mogelijkheid aan werknemers om hun creatieve kant te laten zien en met anderen te delen. Voordat uw het weet heeft een welversierde en veranderlijke muur die zowel uw medewerkers een artistieke uitlaat geeft als klanten laat zien dat goede ideeën zo in overvloed zijn dat ze op de muur moeten worden geschreven.

Met pennen die speciaal voor het whiteboard zijn ontworpen, kan de muur in een veeg schoongemaakt worden en kan het proces van voor af aan opnieuw beginnen. Is het niet mogelijk om een muur te verven, dan kunt u hetzelfde effect behalen door gekleurde post-its te gebruiken.

Speel tafeltennis tijdens de lunchpauze

" width=

Misschien denkt u juist dat het contraproductief werkt, maar een pingpongtafel op kantoor kan productiviteit en strategisch denken een boost geven. Geef uw medewerkers iedere dag de kans om 15 minuten te pingpongen en u merkt dat de concentratie verhoogt. Natuurlijk kan het personeel dit ook tijdens de lunchpauze doen om de focus te behouden. Bovendien is het een geweldige manier om te ontspannen van stress en de relaties tussen medewerkers te verbeteren.

Het hoeft niet moeilijk te zijn om een inspirerende werkplek te creëren voor uw bedrijf. De stappen die u hiervoor moet ondernemen zijn klein, terwijl het de productiviteit juist enorm kan verbeteren.