Moet ik mijn kledingvoorschriften aanpassen voor de zomer?
Inspiratie voor de werkplek

Moet ik mijn kledingvoorschriften aanpassen voor de zomer?

Nu de zomer weer terug is, zal het eeuwenoude onderwerp ‘kledingvoorschriften’ ook weer regelmatig besproken worden. Medewerkers vragen zich ieder jaar weer af wat gepast is om te dragen als ze dagelijks klanten ontmoeten. Een snikhete zomer kan een volledig pak of zwaar uniform ondraagbaar maken, wat weer een effect kan hebben op productiviteit.

Het versoepelen van de dresscode in de zomer kan tot gevolg hebben dat uw personeel hier wat in doorslaat. Slippers zijn vaak enorm populair op zonnige dagen, maar passen waarschijnlijk niet bij het imago van uw bedrijf.

De voordelen van kledingvoorschriften

Het handhaven van kledingvoorschriften op het werk kan zo zijn voordelen hebben. Tijdens vergaderingen met klanten, of als je een baan hebt waarin je direct met klanten in contact staat, hebben de kledingvoorschriften invloed op de indruk die een bedrijf maakt. De medewerkers hebben een duidelijk beeld over wat geaccepteerd wordt, zodat ze niet onzeker hoeven te zijn over wat ze op het werk kunnen aantrekken.

Kledingvoorschriften zorgen er ook voor dat de werkomgeving er professioneler uitziet. Iedereen voelt zich betrokken bij het team. U voorkomt hiermee ook eventuele ongemakkelijke vragen over welke kleding geschikt is voor de werkplek. Het personeel kan altijd de kledingvoorschriften raadplegen en problemen met de veiligheid of HR voorkomen.

Het nadeel van kledingvoorschriften

Kledingvoorschriften kunnen ook de nodige nadelen met zich meebrengen. Het personeel kan het idee krijgen dat ze niet vrij is om zich te uiten. Bovendien zal niet iedereen zich prettig voelen in de kleding die is voorgeschreven.

Hoe belangrijk kledingvoorschriften zijn, is vaak afhankelijk van de industrie en het beroep. U kunt geen werkkleding voordragen die uw personeel het hele jaar kan dragen, ongeacht het weer. Sommige bedrijven zijn wat gemakkelijker met de kledingvoorschriften in de zomermaanden. Het personeel hoeft dan bijvoorbeeld geen warme truien te dragen of andere kledingstukken die voor dat seizoen niet geschikt zijn.

5 tips voor het instellen van kledingvoorschriften

Wilt u kledingvoorschriften invoeren, dan is het belangrijk om voor iedereen een juiste balans te vinden. Introduceert u zomerse kledingvoorschriften, dan zijn er een aantal dingen waaraan u moet denken:

  1. Houd veiligheid altijd in uw achterhoofd

Het is belangrijk dat u altijd rekening houdt met veiligheid. Houd overal rekening mee: van stropdassen tot geschikte schoenen. Bedenk welke kleding uw personeel in gevaar kan brengen.

  1. Wees duidelijk over uw redenen

Houd uw medewerkers op de hoogte van wat u doet en waarom u dit doet. U probeert bijvoorbeeld een positieve, professionele werkomgeving te creëren waar medewerkers zich op hun gemak voelen.

  1. Blijf consistent

Zodra de nieuwe kledingvoorschriften van start gaan, zorgt u er best voor dat iedereen dezelfde regels volgt, ongeacht de afdeling waar het personeel werkt. Misschien is het nodig om wat flexibeler te zijn voor redenen die te maken hebben met religie, cultuur of handicaps, zodat u aan ieders behoefte kunt voldoen.

  1. Wees neutraal

Houd de kledingvoorschriften neutraal voor zowel mannen als vrouwen. Probeer hierin geen onderscheid te maken.

  1. Schrijf het op

Noteer de nieuwe kledingvoorschriften. Laat uw juridische afdeling of HR het nieuwe beleid nakijken. Als iedereen er blij mee is, kunt u het naar al uw medewerkers sturen en controleren of ze het ook daadwerkelijk hebben gelezen.

Met behulp van kledingvoorschriften kunt u ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt en gepast is gekleed voor de dag. Zorg bovendien dat al uw medewerkers op de hoogte zijn van deze voorschriften en dat ze op alle afdelingen eerlijk en gelijk worden toegepast. Het kan een controversieel onderwerp zijn, maar als u goed blijft communiceren kunnen zowel werknemers als werkgevers tevreden blijven.