Kies de beste printer voor uw kleine bedrijf
Kiesadvies

Kies de beste printer voor uw kleine bedrijf

In de haast om van start te kunnen gaan, vergeten kleine bedrijven soms het belang van het kiezen van een betrouwbare printer. Vaak vindt de printer van thuis een nieuwe bestemming op kantoor of wordt er eentje tweedehands op de kop getikt, wat u duur kan komen te staan. De laatste modellen, of u nu een goedkope inkjet printer of een laser printer kiest die grote hoeveelheden aankan, besparen u een hoop geld.

 

Hier zijn enkele zaken die u in acht moet nemen bij het kiezen van een printer voor een klein bedrijf.

 

Laserprinters

 

Er was een tijd dat laserprinters significant duurder waren dan andere modellen, maar gelukkig is dat vandaag de dag een stuk minder het geval. U kunt kiezen uit een breed scala modellen, waaronder kleur laserprinters en hoge capaciteit printers om langer te kunnen printen. Als u alleen een printer nodig heeft om correspondentie en facturen af te drukken, kunt u zelfs kiezen voor een zuinige zwart- wit variant.

 

Een laserprinter kan meestal meerdere pagina’s per minuut printen (PPM) dan een inkjetprinter. Dit komt omdat een laserprinter de toner over de gehele breedte van de pagina aanbrengt, terwijl inkjets tijdens het printen heen en weer gaan over het papier. En inkt heeft tijd nodig om te drogen, iets waar je ook rekening mee moet houden.

 

Hoewel laserprinter cartridges vaak duurder zijn dan inkjet vullingen, wordt dit gecompenseerd door het feit dat ze meer pagina’s kunnen afdrukken voordat ze moeten worden vervangen. Het aantal pagina’s dat een cartridge kan afdrukken wordt de ‘pagina yield’ genoemd. Als u van plan bent om veel te printen, is het zeker de moeite waard om de pagina yields te vergelijken met de kosten van toner of cartridges, voordat u uw printer kiest. De kosten van vervanging van tonercartridges wegen immers ruimschoots op tegen de initiële aankoopprijs, dus u moet ervoor zorgen dat de machine die u kiest ook op de lange termijn waar voor uw geld zal leveren.

 

Inkjetprinters

 

Het duurt misschien langer om een afdruk te voltooien, maar inkjetprinters kunnen verbluffende resultaten geven. Door de juiste afdrukinstellingen op uw computer in te stellen tezamen met het juiste papier, zoals glanzend fotopapier of extra dik karton, creëert u professionele kwaliteitsprints voor een paar cent. Houd wel in gedachten dat het afdrukken van een hogere kwaliteit vaak meer inkt kost, en dat inkjet cartridges minder pagina’s kunnen afdrukken voordat ze aan vervanging toe zijn, zodat die centen bij elkaar ineens toch een aardig bedrag beginnen te vormen.

 

Deze machines zijn enorm veelzijdig, van het afdrukken van elegante zwart-witte visitekaartjes tot glossy tien bij zes centimeters, kleurenfoto’s – ze zijn ideaal voor kleine, kostenbewuste bedrijven. U kunt kiezen uit een scala van ingebouwde functies, zoals touchscreen besturing of draadloze connectiviteit. Ze zijn ook zeer compact, wat goed nieuws is als kantoorruimte duur is.

 

Voor kleine bedrijven die de voorkeur geven aan digitaal ten opzichte van hard copy zijn inkjets een logische keuze, omdat ze vaak minder dan laserprinters kosten en de vervanging van cartridges veel goedkoper is. Als u slechts af en toe moet afdrukken, is het niet erg dat inkjetprinters langzamer zijn en dat hun cartridges minder lang mee gaan. Houd ook in gedachten dat inkjettechnologie continue verbetert en de machines van vandaag de dag veel efficiënter zijn dan een paar jaar geleden.

 

All-In-One printers

 

Veel kleine bedrijven vertrouwen op hun hardwerkende medewerkers, die verschillende functies uitoefenen binnen het bedrijf. Op dezelfde wijze voeren all-in-one printers de taken uit van een aantal machines zoals printen, scannen, kopiëren en faxen, en u kunt kiezen uit laser en inkjet-modellen.

 

Sommige all-in-one printers, zoals de Canon Maxify, bieden nog meer functies, zoals dubbelzijdig printen om uw papierkosten te drukken, draadloze verbinding met uw smartphone en het computernetwerk van uw kantoor en zelfs de mogelijkheid om documenten te scannen en op te slaan in de Cloud. En hoewel ze iets groter zijn dan een standaard printer, bestaat er geen twijfel over dat ze minder ruimte innemen dan vier afzonderlijke machines.

 

Wanneer u een printer kiest, is het zaak eentje te nemen die past bij uw bedrijf. Bedenk hoe u deze gaat gebruiken, hoeveel u waarschijnlijk gaat afdrukken en of u bestanden nodig heeft in volledige kleur, die worden gescand, gefaxt en opgeslagen in de Cloud. Ook moet u nadenken over hoe uw behoeften zich op de lange termijn kunnen ontwikkelen – als u zich daarop instelt, bespaart u later een hoop geld omdat er geen upgrade meer nodig is.