Hoeveel kan uw bedrijf besparen door van lettertype te veranderen?
Specials

Hoeveel kan uw bedrijf besparen door van lettertype te veranderen?

 Terwijl we langzaam overgaan in een wereld van papierloze kantoren, willen en moeten we vaak nog documenten en e-mails afdrukken voor de administratie. Wist u dat uw bedrijf een aanzienlijk bedrag per jaar kan besparen door simpelweg het lettertype te veranderen?

full-table

Verschillende lettertypen hebben verschillende diktes en dit kan invloed hebben op de hoeveelheid inkt die tijdens het printen wordt gebruikt. Een studie van de Universiteit van Wisconsin-Green Bay toont aan dat 30% kosten kunnen worden bespaard op inkt door alleen het lettertype van e-mails te wijzigen van Arial naar het meer efficiënte Century Gothic. Met kosten van € 11.500 per 4 kilo is dit een enorme besparing!

We hebben gekeken naar de kosten van verschillende lettertypen om aan te tonen hoeveel uw bedrijf kan besparen door een slimme keuze te maken tussen lettertypen.

SE-font-periodic-table-small-table-NL

Onze Periodieke Tabel beschrijft per lettertype hoeveel procent dekking op het papier deze biedt en hoeveel dit een bedrijf gemiddeld gaat kosten. Ons onderzoek is gebaseerd op een bedrijf dat per week 250 pagina’s print en een HP 124A Toner gebruikt met een paginaopbrengst van 2500. De standaard A4-pagina is gebaseerd op het lettertype Arial in 11 pt, wat een bedrijf jaarlijks gemiddeld € 536,89 kost.

SE-font-periodic-table-bar-chart-NL

In het overzicht kunt u duidelijk zien dat u daadwerkelijk kunt besparen:

  • Bespaar met uw bedrijf € 129,35 per jaar door Arial 11pt (€ 536,89) om te zetten naar Century Gothic 10pt (€ 407,54).
  • U kunt jaarlijks € 145,53 besparen door het standaardlettertype Times Roman met 11pt (€ 418,22) te kiezen in vergelijking met Tahoma (€ 562,74).
  • Wilt u milieubewuster te werk gaan en tegelijkertijd uw afdrukkosten verminderen, kies dan Ecofont voor € 410,17 en bespaar € 126,72 in vergelijking met Arial.

 

Niet elke verandering is echter een goede keuze. U kunt geld besparen door van lettertype te veranderen, maar het kan uw bedrijf ook geld kosten als u een inefficiënt type kiest. Gebruikt u bijvoorbeeld Franklin Gothic Medium in 11pt als uw gebruikelijke lettertype, dan kunnen uw afdrukkosten oplopen tot € 595,15 per jaar, in vergelijking met € 407,54 voor Century Gothic.

Bespaar net dat beetje extra

Uw bedrijf kan ook geld besparen op afdrukken: zet de printer uit als hij niet wordt gebruikt. De meeste printers schakelen automatisch uit wanneer ze 30 minuten inactief zijn, zoals vereist volgens de EU-wetgeving.

U kunt uw personeel ook vragen om alleen af te drukken als het echt nodig is en hen aanmoedigen om de informatie die zij niet nodig hebben te verwijderen om zo op inktkosten te besparen. U bespaart geld op papier en verspilt minder door dubbelzijdig te printen.

Voor het afdrukken van interne documenten is Century Gothic het meest efficiënte lettertype om uw bedrijf geld te besparen. U kunt duurdere lettertypen altijd gebruiken voor officiële documenten of werk dat u aan klanten uitdeelt voor een meer professionele look.

Om ons volledig aanbod van inkt- en tonercartridges te bekijken van Brother, Canon, HP, Epson en veel meer andere merken, klikt u hier.

 " width=