Lifehacks die u het bedrijfsjaar door helpen
Tips & Trucs

Lifehacks die u het bedrijfsjaar door helpen

Iedereen heeft lifehacks nodig –kleine trucjes en tijdbesparende handigheidjes, die alledaagse taken een stuk sneller en simpeler maken. Bij Staples hebben wij de koppen bij elkaar gestoken om te kijken of onze producten op onverwachte manieren kunnen worden gebruikt om alles gestroomlijnder te laten lopen.

Hier zijn onze beste negen tot nu toe.

  1. Gebruik papierklemmen om uw kabels te ordenen

Als uw bureau er ook maar een beetje uitziet als de gemiddelde werkplek, heeft u vast een wirwar aan USB kabels voor dingen als telefoonopladers of om foto’s te verlaatsen naar uw desktop. Door simpelweg een paar papierklemmetjes aan de rand van uw bureau te bevestigen, wordt alles in een klap geordend!

  1. Gebruik kleurrijke tape om uw kabels makkelijk van elkaar te onderscheiden

Kabels lijken allemaal op elkaar, dus bespaar tijd door ze te voorzien van een gekleurd label gemaakt van tape. U kunt een kleur kiezen, die u met de functie van de kabel associeert of deze op de zijkant van het label schrijven als geheugensteuntje.

  1. Maak koffers secuur met een tie-wrap

Als u veel zakelijk reist, kan een tie-wrap u een snelle oplossing bieden bij het beveiligen van uw bagage en deze gesloten houden. Denk er alleen wel aan om een tweede in te pakken voor de terugreis, of nog beter laat er een stuk of twintig achter in een zijvakje en u zit nooit verlegen. 

  1. Blijf gehydrateerd dankzij een simpel elastiektrucje

Het is belangrijk om dagelijks genoeg water te drinken, maar het bijhouden ervan kan er gemakkelijk bij inschieten. Een simpele manier om u erop te wijzen hoeveel glazen water u die dag al heeft gedronken, is door een aantal gekleurde elastieken bandjes om uw pols te doen. Voor elk glas dient u dan een bandje te verwijderen, tot u er geen meer om hebt.

  1. Sla pagina’s makkelijk om met een rubberbandje

Als u snel door een hoop pagina’s moet bladeren, of stapels geld moet tellen in de kas, helpt een klein elastieken bandje om uw wijsvinger heen om deze taak makkelijker te maken.

  1. Maak uw eigen cadeaupapier

Heeft een cadeau voor een collega gekocht, maar bent u inpakpapier vergeten? U bent op kantoor dus er zwerft waarschijnlijk ook geen rol rond. Een geweldige oplossing: ontwerp een eigen afbeelding op uw pc of laptop en laat dit op een papieren tasje afdrukken, dat qua afmeting door de printer past.

  1. Gebruik een klembord om t- shirts netjes te vouwen

Als u een t- shirt inpakt als een cadeautje, of een manier zoekt om netjes uw kleding op te bergen, kan een klembord van pas komen. Hier legt u het shirt op met de bovenkant van het bord op schouderhoogte van het shirt. Vervolgens vouwt u het shirt van onderen naar boven over het klapbord heen, gevolgd door de zijkanten. Glijd het bord er voorzichtig uit en u heeft een net opgevouwen t- shirt.

  1. Maak een cadeauverpakking van een toiletrol

Als u in de rats zit over hoe u een klein cadeautje voor een collega moet inpakken, heeft u enkel een lege rol toiletpapier nodig. Druk hem plat en open hem een klein beetje, vouw aan één zijde de kanten naar binnen, stop aan de andere kant het cadeau erin en vouw daarna ook die kant dicht op dezelfde wijze. Maak het af door het cadeau in te pakken en te voorzien van een lintje.

  1. Gebruik paperclips om kerstballen op te hangen

We zeiden al dat deze tips u het jaar door helpen, deze tip is specifiek voor de december maand. Iedereen houd wel van een goed versierde kerstboom, maar vaak kan het optuigen van zo’n boom een frustrerende ervaring zijn – zelfs als dit tijden de werkuren doet. Bespaar tijd en geld door kerstballen zonder haakjes met paperclips op te hangen. Zo hoeft u geen touwtjes of lint te gebruiken, en als u gekleurde paperclips kiest voegt dit alleen maar toe aan het karakter van de boom.

Onze gids heeft alle beste tips en trucs om u door een jaar te hacken. Van uw bureau netjes houden tot cadeaus inpakken, u zit bij ons goed!