Beste apps en producten voor een productief kantoor
Tips & Trucs

Beste apps en producten voor een productief kantoor

Een kantoor zonder goede organisatie kan leiden tot werknemers die niet productief genoeg zijn. Waarom zou u de technologie die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben niet optimaal benutten om uw organisatie te verbeteren? Zo zijn er tools voor projectmanagement en timemanagement, software voor projectplanning en online projectplanners die uw leven kunnen vergemakkelijken. Met deze handige hulpmiddelen en gadgets maakt u het kantoor in een handomdraai effectiever en efficiënter. We geven u graag een aantal voorbeelden.

Gadgets die elke kantoor nodig heeft

Technische apparatuur kan de productiviteit op kantoor sterk verhogen. Daarom is het verstandig om hierin te investeren: het vermindert rommel, laat u beter gebruik maken van de ruimte en draagt bij aan een groener kantoor.

Tablet – Of u nu een vergadering heeft of een bureau moet delen, met een tablet kunt u overal makkelijk uw document transporteren en tevoorschijn halen zonder dat u ze hoeft te printen of een lijvige laptop rond hoeft te slepen. Alles staat al op één scherm. U kunt notities maken tijdens vergaderingen en ze direct opslaan. Ook kunt u uw tablet vervolgens als tweede scherm naast u desktop neerzetten en makkelijk uw notities bekijken wanneer u ze nodig heeft.

Scanner – Gebruik een scanner om documenten naar uw computer over te zetten en sla ze meteen op. Zo vermindert u het papierwerk dat u normaal gesproken op het bureau bewaart. Tegenwoordig zijn de camera’s op veel smartphones ook goed genoeg om tekst te scannen, dus als de kwaliteit van de digitale kopieën iets minder mag zijn is de scanner functie van Google Drive bijvoorbeeld aan te raden.

Shredder – Het papierwerk stapelt zich vaak op en bestaat niet altijd uit documenten die u nog nodig heeft. Een shredder is een handige manier om vertrouwelijke gegevens geheel te versnipperen en gelijktijdig rommel te verminderen.

Apps die productiviteit verhogen

Tegenwoordig is daadwerkelijk overal een app voor. En er zijn ook apps die u helpen om uw leven op orde te krijgen, zoals een boekhoudapp, projectplanningapp, teammanagementapp en tools voor projecten. Productiviteitsapps helpen uw processen te verbeteren, voortgang van projecten in de gaten te houden en de hoeveelheid papierafval te verminderen.

OmniFocus – Dit is een handige app om werk en privé gescheiden te houden, omdat u taken kunt onderverdelen in categorieën. Het is compatibel met de producten van Apple en geeft u de mogelijkheid om uw werk op verschillende manieren te bekijken, zoals thuis, werk en persoonlijk. Zo heeft u altijd en overal een goed overzicht van wat u nog moet doen. U kunt de app gebruiken om planningen mee aan te passen, doelstellingen in de gaten te houden en prioriteiten te ordenen. Dit is de ideale app voor mensen die er moeite mee hebben om al hun taken te onthouden, met OmniFocus breekt u elke taak af in kleine stappen die de app onthoud. Zo hoeft u zich alleen te richten op de taak van dit moment in de gerust stelling dat de app de rest doet.

Things 3 – Bent u op zoek naar een taakbeheerder die u helpt om uw dag zo optimaal mogelijk te plannen, dan moet u de nieuwe versie van Things eens uitproberen. Het geeft aankomende evenementen aan en vinkt af wat u heeft voltooid. Bent u graag productief bezig, dan mag u deze app niet missen. Net als OmniFocus is dit een ideale app om taken, zowel privé en zakelijk, overzichtelijk te houden. Things zet alle ingevoerde informatie om in overzichtelijke lijstjes, zodat u nooit in de knel zit wanneer opdrachten net iets te veel lijken.

Business Calendar Pro – Stapt u de ene vergadering na de andere in, terwijl u ook nog al uw andere taken probeert bij te houden, dan kan deze app een grote uitkomst bieden. Het helpt u om uw dag vanaf één plek te organiseren. Business Calendar werkt net als een traditionele agenda maar maakt het veel makkelijker om taken, deadlines en afspraken over verschillende platformen en apps samen te voegen. Dit is de ideale app voor mensen die met software van veel verschillende fabrikanten werken en die op één plek willen samenvoegen om zo meer overzicht te krijgen.

Een ordelijk kantoor

Als u uw eigen organisatorische vaardigheden wilt verbeteren en uw kantoor beter wilt organiseren, dan heeft u naast de productiviteitsapps nog meer opties. Neem uw tijd om alles te stroomlijnen en op zijn plaats te zetten: u verandert een rommelig kantoor zo in een opgeruimde en georganiseerde ruimte, zodat u ook geen tijd meer hoeft te verdoen om dingen te vinden. De volgende hulpmiddelen mogen eigenlijk niet in een kantoor ontbreken.

Brievenbak – Staat het bekende stapel papierwerk ook op uw bureau, of behandelt u belangrijke documenten zoals facturen, gebruik dan brievenbakken. In de een plaats u alle documenten die u nog moet behandelen, de tweede bak gebruikt u voor documenten die al behandeld zijn.

Archiefkast – Houdt alles op zijn plaats en gemakkelijk toegankelijk door het op te bergen. Kleurcodering is een ideale manier om bepaalde projecten of taken bij elkaar te houden.

Labelmaker – Moet u vaak documenten of folders opzoeken, dan is een labelmaker onmisbaar. U kunt alles labelen: van lades en planken tot de dossiers zelf.

Er zijn genoeg manieren om uw kantoor te organiseren en de productiviteit te verbeteren. Investeer in hoogtechnologische apparatuur van goede kwaliteit, apps, handige opslag- en archiefsystemen en de rommel verdwijnt terwijl de focus verbetert.

" width=