Hoe kunt u veilig pakketten naar het buitenland sturen?
Tips & Trucs

Hoe kunt u veilig pakketten naar het buitenland sturen?

Niemand ontvangt graag beschadigde goederen, dat spreekt voor zich. Moet u voor uw werk regelmatig pakketten versturen, dan weet u hoe frustrerend het is voor zowel u als uw klanten, als producten beschadigd of gebroken worden geleverd.

Deze bezorgdheid zal alleen maar toenemen als u wereldwijd verstuurt. Pakketten stoppen onderweg meerdere keren, reizen over land, ter zee, in de lucht of via het spoor en worden op verschillende locaties verwerkt. Dit vergroot de kans op beschadigingen in vergelijking met verzendingen binnen Nederland.

Hoe kunt u verzekeren dat uw zending in een ander land aankomt in de staat zoals u dit wilt: onbeschadigd en perfect! Volg onze verpakkingsrichtlijnen om uw waardevolle pakket in topconditie in het buitenland af te leveren.

Onze tips om veilig naar het buitenland te versturen

Slim verpakken

Een pakket waarvan de inhoud zo stevig mogelijk is vastgezet, helpt bij het voorkomen van schade en breuken. De ideale verpakking is gemakkelijk door uw klant te openen, maar sterk genoeg om uw goederen te beschermen tegen schade.

Allereerst kiest u de beste doos voor uw pakket. Het beste is om een doos te kiezen die iets groter is dan het voorwerp dat u naar het buitenland stuurt. Onnodig grote dozen zijn niet alleen een verspilling en kosten meer geld om te versturen, maar de kans op deuken neemt ook toe. Plaatst u te veel voorwerpen in een kleinere doos, dan kan het scheuren en is de inhoud minder beschermd.

Verstuurt u voorwerpen naar een ander land, dan geeft een doos met een stevige dubbele wand extra weerstand tijdens de verzending. Afhankelijk van wat u verstuurt, heeft u de keuze uit een uitgebreid aanbod van verschillende maten: van lang en dun tot breed en diep.

Vul de lege ruimtes op

Verstuurt u iets naar het buitenland in een doos of envelop, dan moet het tijdens het transport en de bezorging tegen een stootje kunnen. Opvulling tussen uw product en de verpakking is daarom essentieel.

Van zacht tot hard: er zijn een aantal verpakkingsmaterialen die u kunt gebruiken om uw producten tijdens een reis te beschermen. Sommigen zijn veiliger dan anderen. De optie die u kiest, hangt af van de waarde, kwetsbaarheid en vorm van het object dat u verstuurt.

Kies uw juiste verpakkingsmateriaal

Luchtkussenfolie is een uitstekende manier om schokken op te vangen, beschermt enorm goed en is gemakkelijk opnieuw te gebruiken. Het past zich echter niet aan de vorm van het voorwerp aan en daarom kunnen producten tijdens het transport nog bewegen. U voorkomt dit door de luchtkussenfolie met plakband om het product heen te plakken.

Opvulchips zijn licht, veelzijdig en bieden goede bescherming. Dit product kan wel erg rommelig zijn en is moeilijk op te bergen, opnieuw te gebruiken en weg te gooien. Er zijn milieuvriendelijkere opties beschikbaar: deze opvulchips zijn gemaakt van plantaardig zetmeel in plaats van polystyreen en 100% biologisch afbreekbaar.

Inpakpapier is een minder rommelig alternatief voor opvulchips, biedt royale opvulling voor lichtere objecten (wat u geld bespaart tijdens het verzenden) en kan gemakkelijk worden hergebruikt. Kies zwaarder papier dat niet gemakkelijk te comprimeren is, verkreukel het en stop het in de verzenddoos.

Pakketten naar het buitenland sturen: speciale leveringen

Soms is het nodig om voorwerpen te versturen die extra bescherming nodig hebben. Hier moet u extra rekening mee houden voor delicate stukken, juridische documentatie of zwaardere voorwerpen:

Wat is de beste manier om breekbare voorwerpen te verpakken?

 1. Verpak ieder voorwerp afzonderlijk in bubbelplastic.
 2. Bescherm de voorwerpen extra goed door lege ruimtes op te vullen met bubbelplastic of opvulchips.
 3. Plak een sticker met de vermelding ‘breekbaar’ aan de buitenkant.
 4. Stuurt u een aantal kleinere voorwerpen, verpak ze dan allemaal volledig.
 5. Gebruik krimpfolie om alles bij elkaar te houden. Zo is er geen risico op verloren voorwerpen.

Hoe stuurt u belangrijke documenten per post?

Als u belangrijke juridische documenten per post stuurt, wilt u niet dat deze worden beschadigd.

 1. Bubbeltjesenveloppen, platte kartonnen enveloppen of kartonnen kokers zorgen ervoor dat de documenten niet kreuken.
 2. Kies voor een postbedrijf dat internationaal traceren en een handtekening op ontvangst aanbiedt, voor die extra zekerheid als u geld of andere belangrijke zaken verstuurt.
 3. Maak gebruik van diensten waarmee u individuele pakketten afzonderlijk kunt traceren en die bewijs van aflevering kunnen leveren.

Hoe verstuurt u zware voorwerpen?

Zware verzendingen kunnen tijdens het transport snel beschadigd raken. Veilig verpakken is belangrijk, aangezien dit de kans vermindert op letsel van medewerkers of beschadigingen aan het object.

 1. Vul de ruimte op tot de bovenkant, zodat beweging beperkt wordt.
 2. Gebruik tape om vellen te bedekken en slijtage te voorkomen.
 3. Gebruik piepschuimdozen: deze zijn veiliger voor grotere pakketten en bieden een perfect harnas voor breekbare goederen zoals elektronica en glas.
 4. Investeer in stevige verpakkingstape en verzenddozen om ervoor te zorgen dat objecten veilig en in één stuk aankomen.

 

Volg deze gemakkelijke verpakkingsrichtlijnen en u kunt er zeker van zijn dat uw pakketten precies zo aankomen als uw klant of zakenpartner verwacht. Zorg ervoor dat u de onderstaande items bij de hand heeft bij uw volgende internationale verzending.

se-how-to-send-packages-abroad-safely-nl