Tips voor een opgeruimde werkplek
Tips & Trucs

Tips voor een opgeruimde werkplek

Op het werk kan het moeilijk zijn om uw aandacht te behouden, vooral als het werk en deadlines zich opstapelen. Een rommelig en vies bureau helpt hier niet bij. U zult merken dat het schoon houden van uw werplek een positieve invloed heeft op uw concentratie.

Het klinkt misschien niet als de meest effectieve manier om uw tijd te besteden, maar een schoon en opgeruimd bureau doet wonderen voor uw productiviteit en concentratie. Verwijder de rommel van uw bureau en u houdt ook direct uw hoofd helder.

Vooral met de hectische werkschema’s van tegenwoordig kan het moeilijk zijn de tijd te vinden om uw bureau schoon te maken. Maar met deze handige tips hoeft het allemaal niet zo veel tijd in beslag te nemen:

Tips om uw werkplek schoon te houden

Hoe maak je een toetsenbord schoon? " width=

 Wanneer is de laatste keer dat u uw toetsenbord heeft schoongemaakt? Als u hierover moet nadenken, is het waarschijnlijk te lang geleden. Behalve dat het toetsenbord iedere dag wordt gebruikt, lunchen medewerkers ook vaak achter hun computer. De kruimels vliegen alle kanten op en zorgen voor omstandigheden waarin ziektekiemen en bacteriën ideaal kunnen groeien. Het is dus belangrijk om uw toetsenbord goed schoon te houden.

Tip: De beste manier om een toetsenbord schoon te maken is met een spray en schoonmaakdoekjes. Koppel het toetsenbord wel eerst los van de computer. Wattenstaafjes helpen om die moeilijk bereikbare plekjes schoon te maken tussen de toetsen. Met de schoonmaakdoekjes kunt u ook direct de muis schoonmaken.

Hoe maakt u uw computerscherm schoon?" width=

 Als u toch bezig bent met het schoonmaken van uw toetsenbord, maak dan direct uw computerscherm schoon. Met schoonmaakdoekjes voor beeldschermen verwijdert u gemakkelijk al het stof, vingerafdrukken en ander vuil dat zich heeft opgehoopt. Zet uw monitor wel uit voordat u hem schoonmaakt.

Tip: Als u geen schoonmaakdoekjes bij de hand heeft, gebruik dan een zachte papieren handdoek en warm water om vlekken snel te verwijderen. Veeg het scherm hierna nog een keer schoon met een droge papieren handdoek zodat u geen strepen op het beeldscherm achterlaat. Voeg een paar druppels olie toe aan het warme water om vet van het beeldscherm te verwijderen.

Ruim uw bureau op" width=

Het schoonmaken van een kantoor kan een lastige taak zijn. Maar met een goede planning, kunt u het uzelf een stuk gemakkelijker maken. Verwijder alle gebruikte mokken, borden en kommen en orden stapels papier. Veeg uw bureau schoon met schoonmaakdoekjes of een spray om ziektekiemen en bacteriën te verwijderen.

Tip: Probeer er een gewoonte van te maken om na een werkdag uw werkplek schoon te maken. Zo begint u iedere dag met een schoon bureau en het helpt om de dag tot een einde te brengen.

Laat geen vieze luchtjes achter" width=

Staat er een magnetron op uw kantoor, dan zal het geen verrassing zijn dat anderen rommel kunnen achterlaten en dat vieze luchtjes achterblijven nadat zij hun lunch hebben gemaakt. Zodra u klaar bent met het bereiden van uw lunch, controleer dan of u niet heeft gemorst en veeg het aanrecht schoon.

Tip: Voorkom chaos door uw eten te bedekken terwijl u kookt. Opgedroogd vuil kunt u gemakkelijk verwijderen door een kom water met citroen in de magnetron te doen. Door de stoom komt het vuil los te zitten waardoor u het eenvoudigweg kunt wegvegen.

Veeg het whiteboard schoon" width=

Als u tijdens een snelle brainstormingsessie gebruik maakt van een whiteboard, dan wilt u het direct kunnen gebruiken, zonder dat u het eerst hoeft schoon te maken. Zodra u klaar bent, uw notities hebt opgeschreven en iedereen weer terug aan het werk is, neem dan die enkele minuten om het whiteboard weer volledig schoon te maken met een whiteboardwisser. Snel, gemakkelijk en eenvoudig: en de volgende persoon kan er direct gebruik van maken.

Tip: Heeft u per ongeluk een permanente marker gebruikt, schrijf er dan overheen met een dry erase marker en veeg het simpelweg af. 

Met deze snelle en handige tips komt u al een heel eind om uw werkomgeving schoon te houden. Als u ze onderdeel van uw dagelijkse routine maakt blijft u gemakkelijk een schone werkplek behouden en zult u de positieve gevolgen daarvan ondervinden.