Top 10 manieren waarop tijd wordt verspild op kantoor
Tips & Trucs

Top 10 manieren waarop tijd wordt verspild op kantoor

De werkdag – de ene keer lijkt deze eindeloos, een andere keer zijn er uren tekort om al uw taken af te maken. Maar hoeveel tijd bent u echt aan het werk?

Als u al die afleidingen bij elkaar optelt, zoals de kleine loopjes op de werkvloer of dat gesprekje met een collega, zal het u verbazen hoeveel tijd er eigenlijk door uw vingers glipt zonder dat u daar erg in heeft.

Hebben wij een top 10 gemaakt van de grootste valkuilen die elke dag tijd weten op te slokken.

Tijddoder 1 – Cafeïne bijtanken

Het kantoorleven draait om die kopjes koffie en thee die u door de dag heen slepen. Recent onderzoek toonde aan dat we iedere dag 24 minuten bezig zijn met warme dranken maken. Op wekelijkse basis is dat twee uur die wordt besteed aan enkel het water koken voor de ‘bakkies’!

Oplossing

In plaats van allemaal individueel thee en koffie te zetten, kunt u kiezen voor ‘theerondes’, wat efficiënter en effectiever is. Of u kunt een kokend water kraan introduceren, zodat niemand ooit meer hoeft te wachten tot het water kookt.

Tijddoder 2 – Wachten op printjes

Die ene keer dat u echt iets moet printen, is het altijd wachten geblazen tot de printer klaar is met de enorme hoeveelheid andere opdrachten die u vóór waren in de wachtrij.

Oplossing

Nomineer iemand die verantwoordelijk is voor het printwerk en alles van uw bureau haalt en weer terugbrengt. Of introduceer kleinere printstations, die zorgen dat de print-wachtrijen minder lang worden.

Tijddoder 3 – Social media

Mensen besteden per dag gemiddeld 1.72 uur aan sociale media, dus het is vast geen verrassing dat dit een van de grootste ‘verdoeners’ van kantoortijd is geworden.

Oplossing

Blokkeer alle vormen van sociale media vanaf het bedrijfsnetwerk. Maar wees gewaarschuwd, het zal uw populariteit op de werkvloer zeker niet bevorderen!

Tijddoder 4– Even een peukie doen

Rokers! Wisten jullie dat er 45 minuten van jullie dag wordt besteed aan het roken, met een jaarlijks prijskaartje van 8.4 miljard pond voor Britse bedrijven?

Oplossing

Een van de meest effectieve manieren om de tijd die wordt besteed aan het roken terug te schroeven, is door specifieke momenten in te voeren dat rokers hun dagelijkse nicotine portie kunnen krijgen. Of ga voor de hardere methode door de tijd af te trekken van hun lunchpauze.

Tijddoder 5 – De sociale momenten

Om de creativiteit te laten stromen hebben veel bedrijven een tafeltennistafel, een voetbal- of pooltafel om het beste uit hun werknemers te kunnen halen. Maar sommige werknemers worden wel heel fanatiek!

Oplossing

Introduceer nieuwe regels, die ervoor zorgen dat werknemers alleen een bepaald aantal potjes per dag mogen spelen (eentje is toch zeker genoeg?), of maak een reserveringsysteem aan, waardoor mensen hun naam moeten invullen om te mogen spelen.

Tijddoder 6 – De dagelijkse ochtendvergadering

Dit wordt gezien als de motor van elk creatief team, maar is een dagelijkse vergadering echt nodig anno 2017?

Oplossing

Kies voor een wekelijkse vergadering, in plaats van een dagelijkse. Klets bijvoorbeeld op maandag in persoon bij en gebruik daarna e-mail om taken door te geven aan uw manager, die op die dag af moeten zijn. De hoeveelheid tijd die u hiermee bespaart is aanzienlijk!

Tijddoder 7 – Even naar het toilet

We hoeven hier niet over in detail te treden.

Oplossing

Om eerlijk te zijn is hier geen echte oplossing voor. Mensen zullen de tijd nemen die het lichaam nodig acht! Er is werkelijk niks dat u hieraan kan doen.

Tijddoder 8 – Zoeken naar kantoorbenodigdheden

Ondanks het feit dat pennen en post-its tot de essentiële kantoorbenodigdheden behoren, komt er altijd een moment waarop u het hele kantoor af moet struinen om aan die benodigdheden te komen.

Oplossing

Zorg ervoor dat uw bureau een afsluitbare ladenkast heeft en zorg dat deze ten alle tijden dicht wordt gedaan. Op die manier heeft u altijd alles wat u nodig heeft onmiddelijk tot uw beschikking.

Tijddoder 9 – Zoeken naar een liedje

Als u het geluk heeft ergens te werken waar muziek geluisterd mag worden, zal u vast altijd op zoek zijn naar het juiste liedje voor dat moment, met als gevolg dat u geen enkel nummer helemaal afluistert.

Oplossing

Voor degenen met een koptelefoon: maak een afspeellijst die nooit verveelt, die niet uitnodigt tot het willen overslaan van bepaalde liedjes. Of houd een enquête op de werkplaats om te beslissen op welk radiostation er wordt afgestemd.

Tijddoder 10 – E-mails

Al uw e-mails nalopen is een tijdrovende zaak. Uit een enquête van OfficeNet kwam naar voren dat 33 procent van de ondervraagden zeiden elke dag twee uur te besteden aan het checken van hun inbox!

Oplossing

Installeer een spam filter, die in ieder geval de ongewenste mail weet te filteren, of stel uw mail zo in dat e-mails altijd automatisch in de juiste mappen worden gesorteerd op basis van het onderwerp.

Dit waren onze top 10 zaken die tijd verdoen op kantoor – maar aan hoeveel hiervan maakt u zich schuldig?