Uw post en pakketten strategie checklist!
Tips & Trucs

Uw post en pakketten strategie checklist!

Of u nu regelmatig zware of af en toe kleinere pakketten verstuurt, het is belangrijk dat uw bedrijf de beste post en verpakking strategie tot zijn beschikking heeft. Met de steeds veranderende eisen qua prijsstelling, het gewicht en grootte, en steeds meer koeriers in omloop, is de tijd aangebroken om na te denken over het upgraden van uw huidige apparatuur.

Hier volgt een selectie van de beste tips

Label Printer

In plaats van de adressen met de hand op de verpakkingen te schrijven, of het afdrukken van een getypt adres dat u vervolgens met plakband op de doos moet plakken, is een label printer een slim en nauwkeurig apparaat dat ervoor zorgt dat uw levering op de juiste plaats terecht komt. Niet alleen worden labels afgedrukt met een gemakkelijk te lezen lettertype dat in grootte kan worden afgesteld, de plakzijde aan de achterkant van het label zorgt ervoor dat ze overal op uw pakket kunnen worden bevestigd zonder gedoe!

Weegschaal voor grote pakketten

Afhankelijk van het soort branche waarin uw bedrijf zich bevindt, kan u gevraagd worden om pakketten van gevarieerde afmetingen en gewicht te versturen. Dus weten hoe zwaar een pakket is kan van vitaal belang zijn. De kosten van het versturen van een pakket is afhankelijk van zowel de omvang en het gewicht, maar sommige verpakkingen zullen maar een bepaalde hoeveelheid massa aankunnen voordat ze kapot gaan. Een nauwkeurige weegschaal voor grote pakketten geeft u de zekerheid dat u de correcte verpakking voor het  gewicht heeft gebruikt. U weet zo precies wat de kosten zijn die ermee gemoeid gaan. Sommige weegschalen komen zelfs met een USB aansluiting. Zo kunnen ze gemakkelijk gebruikt worden in combinatie met verzendingssoftware.

Zorg voor fotografisch bewijs

Het klinkt misschien bizar om een foto te nemen van uw pakket, voordat u deze verzendt. Maar als een klant vragen heeft over de manier waarop een pakket is aangekomen, heeft u bewijs van de wijze waarop het door u werd verstuurd! Met behulp van een eenvoudige digitale camera heeft u altijd voldoende bewijs als er problemen ontstaan, en de foto’s die u heeft genomen kunt u allemaal opslaan op de desktop die u gebruikt voor het leveringssysteem.

Gebruik verzendingssoftware

Als uw bedrijf grote hoeveelheden pakketten verstuurd op dagelijkse basis, dan is een software waarmee u de zendingen kunt tracken ideaal om erachter te komen in welke fase van het leveringsproces uw pakket zich bevindt. De verzendingsindustrie is overspoeld geraakt door allerlei koeriers en vervoerders, waarvan het merendeel aanbiedt om met verzendingssoftware updates te sturen aan de verzender van het pakket. Niet alleen blijft u zo op de hoogte van de locatie van het pakket, de verzendingssoftware stelt u ook in staat om uw klant in te lichten over de mogelijke leverdatum.

Gebruik een desktop speciaal voor verzendingen

Als u een hoop pakketten per dag verstuurd, die allemaal variëren in gewicht en grootte, kan het erg complex worden om dat allemaal bij te houden – met name als deze allemaal worden gelogd en voor verzending worden gemarkeerd door allerlei verschillende computers op kantoor. Het gebruiken van een toepassing specifieke desktop als basis waar alle pakketten worden ingevoerd, verzonden en getracked, voorkomt alle complicaties en iedereen op de werkvloer weet hierdoor waar ze moeten zijn als zich problemen voordoen met betrekking tot de pakketten.

Door simpelweg uw technologie te voorzien van een upgrade ten opzichte van wat u nu gebruikt voor het posten en verpakken van pakketten of leveringen, zorgt u ervoor dat het verzenden naar klanten op de meest efficiënte en effectieve manier gedaan wordt.