Verminder de drukkosten van uw kantoor met onze rekenmachine.
Tips & Trucs

Verminder de drukkosten van uw kantoor met onze rekenmachine.

Ondanks de opkomst van papierloze communicatie, hangt er nog veel waarde aan geprinte documenten. Maar zoals u weet kunnen printkosten een aanzienlijk deel gaan uitmaken van uw bedrijf als u niet goed begrijpt of controleert wat de printkosten per a4 zijn.

We hebben een gemakkelijke formule ontwikkeld die u kunt gebruiken om uw drukkosten te berekenen. Deze formule helpt u om grip te krijgen op uw printkosten en om te achterhalen of uw inktpatroon het meest economisch is. Hij is erg gemakkelijk om te gebruiken en helpt u te ontdekken wat uw printkosten per pagina zijn.

SE-black-print-cost-NL SE-colour-print-cost-NL

Om deze formule te gebruiken, moet u bepalen wat de paginaopbrengsten van uw inktpatronen zijn, wat simpelweg betekent hoeveel pagina’s u kunt printen met uw inktpatroon. Deze informatie, samen met de tarieven, kunt u vinden op de website van de fabrikant van uw printer. Voor berekeningen van zwarte en witte inkt, heeft u alleen de prijs nodig van de zwarte inkt. Voor de kosten van kleurenprints heeft u de prijs nodig van alle cartridges: zwart, cyaan, magenta en geel. Voer dit in de formule in en bereken de afdrukkosten per pagina.

Hoewel dit een erg handig hulpmiddel is, zijn er meer factoren die invloed hebben op de kosten van drukwerk. We hebben daarom een aantal tips opgesteld om u te helpen bij het verminderen van deze kosten.

 

  1. Moet u echt op ‘printen’ klikken?

Voordat u op afdrukken klikt, bedenk dan eerst of het echt nodig is dat u er een papieren versie van heeft. Misschien kunnen uw collega’s documenten delen, en denk na over hoe groot de kans is dat documenten na een vergadering in de prullenbak terechtkomen. Zorg er ook voor dat u de Preview-optie gebruikt voordat u het document afdrukt. Controleer het op spellingsfouten en ga na of het formaat klopt om herdrukken te voorkomen.

 

  1. Gebruikt u het beste formaat?

Alleen al door het paginaformaat aan te passen, kunt u geld besparen op drukkosten. Door de hoeveelheid aan witte ruimte op uw documenten te verminderen, en iets kleinere marges in te stellen, gebruikt u zo veel mogelijk oppervlakte van ieder vel dat u print. Als alternatief kunt u uw printerinstellingen bekijken en dubbelzijdig printen selecteren om uw papierverbruik te halveren. U kunt uw gebruik nog verder verminderen door voor interne presentaties meerdere pagina’s op een vel te printen.

 

  1. Intern of extern?

Probeer om voor iedere situatie het juiste papier te gebruiken. Laat een blijvende indruk achter door uw professionele documenten te printen op papier van hoge kwaliteit. Voor documenten die u alleen intern gebruikt, kunt u zowel inkt- als papierverbruik verminderen door uw printer op conceptmodus te zetten. Hiermee gebruikt u direct voor iedere pagina minder inkt, het is geschikt voor minder belangrijke documenten en u helpt uw bedrijf geld te besparen. Zet hierna uw printer eenvoudigweg weer over naar fotokwaliteit voor uw externe documenten.

 

  1. Gebruikt u de juiste inkt?

Via onze slimme formule kunt u goed de printkosten vergelijken tussen afdrukken in zwart/wit en kleur. Bespaar uw bedrijf geld door documenten voor intern gebruik in zwart/wit af te drukken. De duurdere gekleurde inktpatronen kunt u op deze manier bewaren voor documenten die van een hoge kwaliteit moeten zijn.

 

  1. Heeft u de juiste printer?

U denkt misschien geld te besparen door niet veel uit te geven aan een moderne printer, maar door een nieuwer model te kopen, kunt u op lange termijn geld besparen en het printen soepeler laten verlopen. Waarom? Oude printers zijn vaak minder efficiënt voor zowel inkt als papier dan de meeste hedendaagse modellen.

Door deze tips te volgen en met onze handige rekenmachine voor printkosten, kunt u een meer economisch efficiënte en kosteneffectieve werkwijze invoeren voor uw bedrijf. Weet u niet zeker welke inkt geschikt is voor uw bedrijf? Gebruik dan onze Inkt & tonerzoeker voor de perfecte inkt voor al uw afdrukken.

" width=