Wat is het beste papier voor uw bedrijf?
Tips & Trucs

Wat is het beste papier voor uw bedrijf?

Net zoals de kwaliteit van uw producten en de manier waarop u met uw klanten omgaat, zegt de papiersoort die u gebruikt veel over uw bedrijf. Het is belangrijk dat u het juiste papier van de beste kwaliteit gebruikt om uw bedrijf te vertegenwoordigen. Stuurt u afgedrukte literatuur naar potentiële klanten, promoot u evenementen via folders en posters of creëert u presentaties die u tijdens belangrijke vergaderingen aan klanten uitdeelt, dan is het geruststellend om te weten dat u de juiste papiersoort heeft gebruikt. We kijken hier naar de verschillende soorten printpapier waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van de soorten drukwerk die u wilt uitvoeren.

 

Wat is het beste papier voor inkjetprinters?

Als u in het bezit bent van een inkjetprinter, dan weet u waarschijnlijk dat deze machines op een specifieke manier werken. Ze spuiten met hoge snelheid vloeibare inkt op de pagina. Het beste papier dat u voor deze printer kunt gebruiken, is dan ook papier dat meer absorbeert dan standaard papier. Door papier te gebruiken dat speciaal voor inkjetprinters is gemaakt, voorkomt u dat de inkt op uw documenten vlekt, en drogen al uw printen snel.

 

Heb ik speciaal fotopapier nodig?

Voor de mooiste resultaten bij het afdrukken van foto’s, biedt een inkjetprinter betere kwaliteit dan een laserprinter. Kleurenfoto’s van inkjetprinters zijn veel gedetailleerder en, voor de beste resultaten, zou u ook speciaal fotopapier kunnen aanschaffen. Fotopapier voor laserprinters en inkjetprinters is beschikbaar in verschillende afwerkingen zoals zijdemat of met een subtiele glans. Of u nu opvallende flyers in hoogglans wilt printen, of zacht gekleurde posters, wat het beste fotopapier is, is afhankelijk van uw eigen persoonlijke voorkeur.

 

Wat is het beste printpapier voor dagelijks gebruik?

Het is altijd verstandig om in de gaten te houden hoeveel verbruiksmateriaal uw bedrijf verbruikt. De kosten voor inkt, papier en verzendingen kunnen snel oplopen, tenzij u regelmatig controleert waar het geld precies naartoe gaat. Drukt u een hoog aantal interne documenten af waarvan de kwaliteit niet buitengewoon goed hoeft te zijn, dan is kopieerpapier een uitstekend alternatief voor laser-, foto- of inkjetpapier. Kopieerpapier is voordelig en in pakken verkrijgbaar: het doet wat het moet doen zonder dat kosten onnodig oplopen.

 

En hoe zit dit met gerecycled papier?

Steeds meer bedrijven nemen hun verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Het is belangrijk om zo veel mogelijk uw ecologische voetafdrukte verminderen. Bij het kopen van printerpapier kan duurzaamheid een van uw voornaamste zorgen zijn. Zoals bij voertuigen met een lage emissie, carpoolen en een beleid om apparaten uit te schakelen, kan gerecycled papier enorm toevoegen aan een groener bestaan. U kunt gerecycled papier voor iedere printer gebruiken en vaak is het bijna net zo wit als gewoon papier. Het is een ideale keuze voor het dagelijks printen van interne documenten, of voor een eerste versie van werk dat u uiteindelijk aan uw klant verstuurt.

 

Is laserpapier juist voor mijn bedrijf?

Laserpapier is normaal gesproken dikker dan andere soorten printpapier. Het is specifiek gemaakt voor laserprinters en heeft een speciale afwerking waardoor tonerpoeder bij hoge temperaturen aan de oppervlakte van het papier blijft plakken. Laserbedrukking is uitstekend geschikt voor het printen van documenten van hoge kwaliteit waardoor dit soort papier perfect is om presentaties mee af te drukken. Met laserpapier creëert u een hoogwaardige elegante afwerking op documenten voor het publiek of uw klanten, hoewel u hiervoor vaak wel wat meer moet betalen.

 

Door ons advies in deze gids te volgen, kunt u het juiste papier kiezen voor al uw specifieke afdrukopdrachten. Of u nu dagelijkse memo’s op het kantoor, afdrukken op fotopapier, interne documenten om uit te delen of hoogwaardig papier voor visitekaartjes print, u heeft altijd de beste resultaten omdat u weet welk papier u moet gebruiken.

 

Heeft u meer inkjetpapier nodig? Bekijk dan ons uitgebreid aanbod aan inkjetpapier.