OK

Potloden

Potloden: het meest betrouwbare schrijfaccessoire aller tijden

Potloden lijken ouderwets, maar ze zijn nooit van het toneel verdwenen. Voor tekenaars zijn ze net zo belangrijk als voor de bakker zijn meel. Ondanks het digitale tijdperk zetten tekenaars vaak hun eerste schetsen met potlood op papier. In kantoor behoort het potlood tot de standaarduitrusting van het pennenbakje. Het potlood wordt gebruikt om documenten mee te corrigeren of om snel een paar aantekeningen op papier te zetten. Bovendien zijn kinderen gebaat bij kleurpotloden om hun kleurplaten in te kleuren.

Geen inktvlekken op papier

Het grote voordeel een potlood t.o.v. een vulpen is dat een potlood niet vlekt, relatief goedkoop is en u kunt het gemaakte werk weer uitgummen. U heeft dus geen correctievloeistof nodig. Naast het traditionele potlood is het vulpotlood zeer geliefd, omdat de potloodpunt wordt beschermd als u het vulpotlood niet gebruikt. Daardoor is het een handig schrijfaccessoire voor onderweg. Bovendien hoeft een vulpotlood niet geslepen te worden. Vulpotloden zijn in diverse, stijlvolle modellen verkrijgbaar en een origineel cadeau-idee.

Harde en zachte potloden

Potloden zijn in vele variaties verkrijgbaar. Voor een haarscherpe lijn heb je een dunne lijndikte nodig. Let op de hardheid van het potlood. De standaardwaarde voor een potlood in kantoor is HB. Alleen B betekent zacht, alleen H betekent hard. Dus 2B is zacht, 9B is zeer zacht. H2 is hard, 9H is zeer hard. Schilders en tekenaars houden vaak van de zachtere exemplaren, terwijl schrijvers de voorkeur aan een hard potlood geven. Kinderen en scholieren zijn goed uitgerust met een set kleurpotloden, maar ook volwassen gebruiken potlodensets om bijvoorbeeld in een workshop iets met een tekening weer te geven.

Recent bekeken

Er zijn geen recent bekeken producten

Hier worden de door u reeds bekeken artikelen getoond.

loadingLaden..
Deze website is gericht op bedrijven en particulieren. Prijzen zijn exclusief btw.